Начало Карта на сайта
   

Вашата възможност за развитие!
Design By fs.uni-ruse.bg


ДОБРЕ ДОШЛИ в сайта на Филиал - Силистра!
Секретар: (086) 821 521
Студентски офис: (086) 821 680
Счетоводител: (086) 822 130
 

Ценно дарение в навечерието на Студентския празник

В навечерието на Осми декември Студентската учебно-изследователска лаборатория „Културно-историческо наследство“ към Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получи ценно дарение от Красимир Коев – повече от 1100 библиотечни единици от различни области: специализирана научна литература – теория на литературата, история на литературата, литературна критика, фолклористика; философия; психология; естетика; изкуствознание; културология; история; езикознание; литературоведска периодика. Дарението от личната библиотека на Красимир Коев включва и изследвания на руски език, някои от които са библиографска рядкост. То се интегрира в съществуващия библиотечен фонд на Учебно-изследователската лаборатория, в който до този момент има преди всичко историческа и краеведска литература, допълва и обогатява тематичния му спектър и е от изключителна полза за студентите от хуманитарното направление – специалност „Педагогика на обучението по български и чужд език“, в тяхната учебна и изследователска дейност.

Красимир Коев e филолог българист, който е завършил Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а по-късно специализира литературен анализ и теория на литературата в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа като учител в Павликени, а от 1973 година е в Силистра, където дълги години работи в областта на образователната система: инспектор по български език и литература, един от създателите и по-късно директор на ЕГ „Пейо Яворов“; началник на регионалния инспекторат по образованието. Общински съветник е от листата на СДС в периода 1991 до 2007 г. Работил е в Министерството на образованието и в издателство „Просвета“, дългогодишен член на националното ръководство на Съюза на филолозите българисти. По покана на проф. д-р Славчо Иванов в периода 1987-90 година води лекции и упражнения по Литературознание в тогавашния Полувисш педагогически институт за подготовка на учители V-VIII клас, сега – Филиал на РУ „Ангел Кънчев“, което е и един от мотивите за дарението.

Да дариш книги не е просто жест на щедрост. То е желание за споделяне, очакване за духовно общуване, съхранение на знание и ценности, надежда за преодоляване на преходността... С надежда, че е намерен точният адресат!

Респект и благодарност!

5 години от създаването на Учебно-изследователската лаборатория "Културно историческо наследство"

 

 
   

 Работно време със студенти
Студентски офис
09:00 - 12:00 ч.
13:00 - 15:00 ч.
Каса
09:00 - 12:00 ч.
13:00 - 15:00 ч.
Копирен център стая 224
10:00 - 12:00 ч.
13:00 - 14:00 ч.
Почивни дни
Събота
Неделя
   
 
 
 
 
Copyright © 2012
www.fs.uni-ruse.bg
  Начало : За нас : Структура : Специалности : Студенти : Прием : Документи : Проекти