Актуално

Международни стипендии

От години насам Германската Служба за Академичен Обмен (DAAD) и Фондация МУМЕРТ, съвместно с Международна Фондация „Св. Св. Кирил и Методий” дават възможност за финансиране на обучението и изследователската дейност на български студенти, докторанти и научни работници.

- DAAD предлага на бъдещите си стипендианти за следващата академична година 10 вида стипендии: за продължаване на следването (магистърски стипендии за икономисти и за всички останали специалности), изследователски стипендии, за музика и изкуство (работен престой на университетски преподаватели, както и за продължаване на следването), стипендии за университетски преподаватели и учени, повторна покана за бивши стипендианти, за аспиранти и млади учени, летни курсове, студентски екскурзии и практики и стипендии за изследователска дейност след завършена докторантура в един от водещите центрове в Европа по биотехнологии, разположен в Пенцберг, област Бавария.

- Rochus und Beatrice MUMMERT предлага магистърски стипендии за период от две години и половина в Кьолн и Аахен в областта на икономически, инженерни, природни науки или туризъм.

Информация за необходимите документи за кандидатстване и сроковете за тяхното подаване можете да намерите на интернет страницата на Междунарона Фондация „Св. Св. Кирил и Методий“: www.cmfnd.org. и DAAD (http://www.daad.de).