+1. Новото име на бъдещето е „Еразъм+“     Image result for erasmus plus         

В периода 2014-2020г. над 4 милиона европейци ще могат да се възползват от Програмата, която разполага с бюджет от 14,7 млрд. евро.

+2. Опознай Европа, за да я обикнеш                    Image result for erasmus plus

Шансът да обиколиш буквално цяла Европа никак не е за подценяване. Можеш да завържеш нови запознанства с връстници от целия  континент и да усъвършенстваш езиковите си умения.

+3. Възползвай се от грантовете                                    Image result for erasmus plus

Като Еразъм студент получаваш финансиране по програмата. Грантовете са месечни, а размерът им се определя от вида мобилност и стандарта на живот във всяка държава.

+4. Инвестирай в бъдещата си реализация    Image result for erasmus plus

Придобиваш знания,  умения и квалификации, необходими за работната позиция, която възнамеряваш да потърсиш на българския или европейския пазар на труда.

+5. Практика и пак практика                                                  Image result for erasmus plus 

Докосваш се до бизнес атмосферата, културата и социалните отношения в друга европейска държава - чудесен начин да натрупаш професионален и житейски опит в среда, която желаеш да посетиш и изследваш задълбочено. 

+6. Бъди „Еразъм“ повече от веднъж                        Image result for erasmus plus

Имаш възможност да пътуваш няколко пъти по време на следването си, във всяка една от степените за обучение – бакалавър, магистър и доктор. Престоят в чужбина варира от 3 до 12 месеца за всяка степен.